top of page

PPL

YKSITYISLENTÄJÄN LUPAKIRJA (PPL)

 

Yksityislentäjän koulutus on ensimmäinen askel kohti harrastusta ilmailun parissa, tai kohti ammatti- tai liikennelentäjän uraa. Yksityislentäjän lupakirja (Private Pilot License - PPL) oikeuttaa lentämään  päiväolosuhteissa ja vaaditut sääminimit täyttävässä säässä. Lupakirjaa voidaan täydentää erilaisilla kelpuutuksilla, kuten yö-, vesi- tai mittarilentokelpuutuksilla.

Yksityislentäjän lupakirjakurssilla teoria- ja lento-opetus etenevät samanaikaisesti. Teoriaosuus käydään läpi normaalina luokkaopetuksena, opettajina toimivat pääosin yhtiön omat lennonopettajat. Teoriakoulutuksen määrä on 100 tuntia ja se sisältää mm.lennon teoriaa, lentosuunnistusta, sääoppia, lentokonetekniikkaa ja ilmailumääräyksiä. Kurssin suorittaminen kestää noin kolme - neljä kuukautta täysipäiväisenä opiskeluna. Lentokoulu järjestää kaikista oppiaineista omat kokeensa, joiden lisäksi Suomen Liikenne- ja Viestintä virasto Traficom testaa lupakirjan hakijan tiedot omilla kokeillaan.

 

Alaikäraja yksityislentäjän lupakirjaan on 17 vuotta. Kursseja järjestetään Helsinki-Vantaan ja Tampere-Pirkkalan lentoaseman toimipisteissämme. Lentokoulutus suoritetaan kokonaisuudessaan Cessna 152-koneella. Koulutusohjelma käsittää noin 45 tuntia lentoja, joista osa lennetään matkalentoina eri puolille Suomea.

Voit suorittaa samanaikaisesti PPL-lupakirjan kanssa myös yölentokelpuutuksen (NF), joka oikeuttaa lentämään näkölentosääntöjen mukaisesti myös pimeyden vallitessa. Myöhemmin suoritettuna yölentokelpuutus sisältää 5 lentotuntia.

Otamme jo yksityislentäjävaiheessa huomioon jatkomahdollisuudet ilmailu-uran parissa, niin teoriaopetuksen kuin lentotoiminnankin osalta. PPL-kurssin jälkeen on helppo myöhemminkin jatkaa eteenpäin ammattilentäjäksi SL Flight Trainingin kursseilla.

bottom of page