top of page

LENTOKALUSTO

Käytämme lentokoulutuksessa Cessna 152 sekä Piper PA-28RT Turbo Arrow -lentokoneita. Helikopterikoulutuksessa käytämme Robinsson R44, EC120B sekä EC135 helikoptereita. 

 

Suurin osa yhtiön lentokalustosta pidetään vakituisesti Helsinki-Vantaan ja Tampere Pirkkalan lentoasemalla. Tarpeen mukaan niitä voidaan siirtää myös muualle Suomeen.

CESSNA 152

Cessna 152 on maailman eniten käytetty peruskoulukone. Käytäntö on osoittanut koneen parhaaksi koulutuskäytössä. Suurin osa yksityislentäjän lentolupakirjaan tähtäävästä koulutuksesta lennetään Cessna 152 -koneella joka on keveydestään johtuen helposti hallittava ja nopeasti ohjausliikkeisiin reagoiva kone.

cessna2.jpg
light 4-seater aircraft coming in to land. Piper Turbo Arrow IV with characteristic T-shap

PIPER TURBO ARROW IV

Piper PA-28RT-201T Turbo Arrow IV on lentokoulun tehokkain ja monipuolisin yksimoottorikone. Suurempana koneena, sekä vakiokierrospotkurilla että sisäänvedettävillä laskutelineillä varustettuna se vaatii lentäjältä huomattavasti enemmän lentokokemusta. Koneella lennetään pääasiassa ansiolentäjän koulutusvaiheissa.

EC135

EC135 helikopteri on monimoottorikone jota käytetään yleisesti Suomessa ja kansainvälisesti mm. lääkintähelikoptereina HEMS toiminnassa. Tyyppikoulutus pitää sisällään teoriaa 55 tuntia ja lentokoulutusta yhteensä 17 tuntia EC135 -maakoulutuslaitteella ja EC135 -helikopterilla.

IMG_20190217_123600.jpg
small commercial helicopter at the airport.jpg

EC120

EC120 helikopteri soveltuu hyvin niin tilauslento, työ kuin koulutuskäyttöön.

EC120 helikopteri lentää Arrius turbiinimoottorilla ja on mm. turvallisuutensa vuoksi käytössä yli 400 kaupallisella helikopterioperaattorilla maailmassa.

ROBINSON R44

Robinson R44 on työ- ja koulutuskäyttöön erinomaisesti soveltuva monikäyttöinen kevyt helikopteri. R44 helikopteri on tällä hetkellä maailman käytetyin koulutushelikopteri, jota käytetään yleisesti myös kaupallisissa lento-operaatioissa kansainvälisesti.

HEH.webp
bottom of page