Salpauslento - SL Flight Training
Muu Koulutus
Muu Koulutus
Muu Koulutus

Koulutus

Muu Koulutus

Järjestämme myös paljon muita kursseja, kuten ohjaamoyhteistyökoulutusta, erilaisia tyyppiteoriakursseja, lennonopettajakursseja ja lennonopettajien kertausseminaareja. Kaikkia alla listattuja kursseja ei järjestetä säännöllisesti, joten tarkkaile kotisivujemme uutisia tai ota yhteyttä toimistoomme saadaksesi lisätietoa.

Ohjaamoyhteistyökoulutus, MCC

Ohjaamoyhteistyökurssilla (MCC - Multi-Crew Co-operation) oppilas oppii toimimaan ohjaamomiehistönä koneessa, jossa on usean ohjaajan miehistö. Kurssi sisältää 25 tuntia teoriaa ja 20 tunnin simulaattoriharjoitteluosuuden.

BE90/99/100/200 tyyppikoulutus

BE90-tyyppikurssi tähtää Beechcraft King Air BE90/99/100/200 -koneiden tyyppikelpuutuksen saamiseen. King Air on kaksimoottorinen potkuriturbiinikone, jota käytetään mm. liikelennoilla. Teoriakurssin kesto on kokopäiväopiskeluna 1-2 viikkoa. Lento-osuuden kesto riippuu oppilaan aiemmista kelpuutuksista.

Lennonopettajakurssi, FI

Pääsyvaatimuksena opettajakurssille on ansiolentäjän lupakirja (CPL) ja vähintään 100 lentotuntia ilma-aluksen päällikkönä. Lisäksi SL Flight Training järjestää hakijoille pääsykokeen, joka sisältää haastattelun, teoriakokeen ja tarkastuslennon kurssia varten. Opettajakelpuutusta on myöhemmin mahdollisuus täydentää mm. mittarilennonopettajan kelpuutuksella (FI(A) / SIFR).

Kurssin teoriajakso kestää kokopäiväisenä opiskeluna noin kuukauden. Lentojakso sisältää 30 lentotuntia. Osalla opettajakurssilta valmistuneilta on mahdollisuus työllistyä SL Flight Trainingiin lennonopettajaksi.

Lennonopettajien kertausseminaari

Opettajakertausseminaarilla kerrataan lennonopetukseen liittyviä asioita voimassaolevan tai vanhentuneen lennonopettajakelpuutuksen (FI/IRI) uusimiseksi. Kurssin kesto on kaksi päivää ja se järjestetään viikonloppuisin, tällä hetkellä kaksi kertaa vuodessa toukokuun ja marraskuun loppupuolella. Teoriaopetusta on 10-12 tuntia.

FI-kelpuutuksen voimassaolon jatkamiseksi sen haltijan on täytettävä kaksi seuraavista kolmesta vaatimuksesta:

 1. annettava
  • FI(A)- ja (H)-kelpuutuksen osalta vähintään 50 tuntia lennonopetusta asianomaisella ilma-alusryhmällä kelpuutuksen voimassaoloaikana FI-, TRI-, CRI-, IRI- tai MI-kouluttajana tai tarkastuslentäjänä; jos mittarilentokoulutusoikeuksien voimassaoloa halutaan jatkaa, näistä tunneista 10 on oltava lennonopetusta mittarilentokelpuutusta varten ja niiden on oltava suoritettu FI-kelpuutuksen voimassaolon päättymispäivää edeltävien 12 kuukauden aikana;
  • FI(As)-kelpuutuksen osalta vähintään 20 tuntia lennonopetusta ilmalaivoilla FI- tai IRI-lennonopettajana tai tarkastuslentäjänä kelpuutuksen voimassaoloaikana; jos mittarilentokoulutusoikeuksien voimassaoloa halutaan jatkaa, näistä tunneista 10 on oltava lennonopetusta mittarilentokelpuutusta varten ja niiden on oltava suoritettu FI-kelpuutuksen voimassaolon päättymispäivää edeltävien 12 kuukauden aikana
  • FI(S)-kelpuutuksen osalta vähintään 30 tuntia tai 60 lentoonlähtöä lennonopetuksena purjelentokoneilla, moottoripurjelentokoneilla tai TMG-moottoripurjelentokoneilla tai FI-lennonopettajana tai tarkastuslentäjänä kelpuutuksen voimassaoloaikana;
  • FI(B)-kelpuutuksen osalta vähintään 6 tuntia lennonopetusta ilmapalloilla FI-lennonopettajana tai tarkastuslentäjänä kelpuutuksen voimassaoloaikana;
 2. osallistuttava lennonopettajien kertauskoulutukseen kelpuutuksen voimassaoloaikana;
 3. läpäistävä pätevyyden arviointi FCL.935 kohdan mukaisesti FI-kelpuutuksen voimassaolon päättymispäivää edeltävien 12 kuukauden aikana.
  • Vähintään joka toisessa voimassaolon jatkamisessa FI(A)- tai FI(H)-kelpuutuksen osalta tai joka kolmannessa voimassaolon jatkamisessa FI(As)-, (S)- tai (B)-kelpuutuksen osalta haltijan on läpäistävä pätevyyden arviointi FCL.935 kohdan mukaisesti.
  • Uusiminen. Jos FI-kelpuutuksen voimassaolo on päättynyt, hakijan on uusimista edeltävien 12 kuukauden aikana
   1. osallistuttava lennonopettajien kertauskoulutukseen;
   2. läpäistävä pätevyyden arviointi FCL.935 kohdan mukaisesti.

Lisätietoja lentokoulutuksestamme saat toimistostamme.