Salpauslento - SL Flight Training
Mittarilentokelpuutus

Koulutus

Mittarilentokelpuutus, IR

Mittarilentokelpuutus (Instrument Rating - IR) antaa haltijalleen mahdollisuuden lentää mittarilentosääntöjen (IFR) mukaisesti ja näkölento-olosuhteita huonommassa säässä. Vaatimuksena kurssin aloittamiseksi on vähintään yksityislentäjän lupakirja ja yölentokelpuutus. Koulutuksen kesto on noin viisi kuukautta.

Koulutus käsittää 200 tuntia teoriaa ja 50 tuntia lentoja. Kurssin lento-osa suoritetaan yhdistetysti Salpauslennon uudella FNPT II -mittarilentojen harjoittelulaitteella Helsinki-Malmilla ja joko Cessna 172 tai Piper Turbo Arrow IV -lentokoneella. Helsinki-Malmin ilmatilarajoituksista johtuen pääosa lentokoneella suoritettavista lennoista lennetään joko Tampere-Pirkkalassa tai Kuopiossa.

Mittarilentokelpuutuksen hakijalla on oltava vähintään yksityislentäjän lupakirja, yölentokelpuutus ja lisäksi 50 tuntia päällikkökokemusta (matkalentoina).

Huomioi, että järjestämme myös ositettuja kursseja, joissa sama kurssi sisältää sekä IR (mittarikelpuutus) että ATPL (liikennelentäjä) koulutuksen. Tällöin pääsyvaatimuksena kurssille on CPL-lupakirja.

Lisätietoja lentokoulutuksestamme saat toimistostamme.