Salpauslento - SL Flight Training
Ansiolentäjä
Ansiolentäjä

Koulutus

Ansiolentäjä, CPL

Ansiolentäjän lupakirja (Commercial Pilot License - CPL) oikeuttaa haltijansa toimimaan lentäjänä kaupallisessa lentotoiminnassa. Jotta voisit osallistua ansiolentokurssille, sinulla tulee olla yksityislentäjän lupakirja ja yölentokelpuutus. Voit myös edetä lennonopettajaksi käymällä tähän vaadittavan koulutuksen.

CPL-kurssin teoriaosa kestää täyspäiväopiskeluna 8 viikkoa ja sisältää 200 tuntia teoriaa. Lentokoulutusosassa lennetään yhteensä 30 tuntia. Mittarilentokelpuutuksen haltijoille lento-osuus on 18 tuntia. Lennot suoritetaan Cessna 152 / Cessna 172 ja Piper Turbo Arrow IV -koneilla. Pääsyvaatimuksena kurssille on voimassaoleva PPL-lupakirja, yölentokelpuutus ja kokonaislentokokemusta vähintään 150 tuntia, josta 100 tuntia ilma-aluksen päällikkönä.

Ansiolentäjän lupakirja ilman lisäkelpuutuksia oikeuttaa lentämään kaupallisessa lentotoiminnassa näkölento-olosuhteissa, yksimoottorisella lentokoneella. Lisäksi voit lentää esimerkiksi mittarilento- tai monimoottorikelpuutuksen. Suurin osa lentoyhtiöistä vaatii myös liikennelentäjän teoriakurssin ja ohjaamoyhteistyökoulutuksen (MCC) suorittamisen ennen töihin pääsyä.

Huomioi, että järjestämme myös ositettuja kursseja, joissa sama kurssi sisältää sekä CPL (ansiolentäjä) että ATPL (liikennelentäjä) koulutuksen. Tällöin pääsyvaatimuksena kurssille on PPL-lupakirja ja mittarilentokelpuutus.

Lisätietoja lentokoulutuksestamme saat toimistostamme.