Salpauslento - SL Flight Training
Ammattilentäjän Opintolinja
Kouluttaudu helikopterilentäjäksi
Yksityislentäjä
Ansiolentäjä
Mittarilentokelpuutus
Liikennelentäjä
Muu Koulutus

Koulutus

SL Flight Training tarjoaa monipuolista ja yksilöllistä lentokoulutusta aina yksityislentäjästä liikennelentäjätasolla asti. Meillä voit suorittaa myös erilaisia kelpuutuksia lentolupakirjaasi. Koulutamme niin lentokoneilla kuin helikoptereillakin.

Ammattilentäjän Opintolinja, AOL

Ammattilentäjän opintolinjalta (AOL) valmistut perämiehen tehtävään kaupalliseen lentoliikenteeseen. Kurssi antaa sinulle tarvittavan koulutuksen lentämisen perusteista asti, joten et tarvitse aiempaa ilmailukokemusta opintolinjalle hakeaksesi. Opiskelujen kesto on noin 2 vuotta.

Lue lisätietoja
Katso esittelyvideo

Helikopterilentokoulutus

Salpauslento on saanut vuonna 2017 oikeuden kouluttaa Suomeen helikopteriliikennelentäjiä. Myönnetyt koulutusluvat antavat oikeuden myös vaativaan mittarilentokoulutukseen helikopterilla, Robinson R44 ja Eurocopter EC135 -helikopterien tyyppikoulutukseen sekä yksityislentäjän lupakirjakoulutukseen helikopterilla.

Eri kursseille on mahdollista hakeutua täysin ilman lentokokemusta, tai jo kokeneelle lentäjälle hyvitetään kurssin vaatimuksista jo olevan lentokokemuksen mukaisesti.

Lue lisätietoja

Yksityislentäjä, PPL

Yksityislentäjän koulutus on ensimmäinen askel kohti harrastusta ilmailun parissa, tai kohti ammatti- tai liikennelentäjän uraa. Yksityislentäjän lupakirja (Private Pilot License - PPL) oikeuttaa lentämään kevyellä yksimoottorisella lentokoneella päiväolosuhteissa ja vaaditut sääminimit täyttävässä säässä. Lupakirjaa voidaan täydentää erilaisilla kelpuutuksilla, kuten yö-, vesi- tai mittarilentokelpuutuksilla.

Lue lisätietoja

Ansiolentäjä, CPL

Ansiolentäjän lupakirja (Commercial Pilot License - CPL) oikeuttaa haltijansa toimimaan lentäjänä kaupallisessa lentotoiminnassa. Jotta voisit osallistua ansiolentokurssille, sinulla tulee olla yksityislentäjän lupakirja ja yölentokelpuutus. Suurin osa lentoyhtiöistä vaatii myös liikennelentäjän teoriakurssin ja ohjaamoyhteistyökoulutuksen suorittamisen ennen töihin pääsyä. Voit myös edetä lennonopettajaksi käymällä tähän vaaditun koulutuksen.

Lue lisätietoja

Mittarilentokelpuutus, IR

Mittarilentokelpuutus (Instrument Rating - IR) antaa haltijalleen mahdollisuuden lentää mittarilentosääntöjen (IFR) mukaisesti ja näkölento-olosuhteita huonommassa säässä. Vaatimuksena kurssin aloittamiseksi on vähintään yksityislentäjän lupakirja ja yölentokelpuutus. Koulutuksen kesto on noin viisi kuukautta.

Lue lisätietoja

Liikennelentäjä, ATPL

Liikennelentäjän kurssi on jatkomahdollisuus ansiolentäjän lupakirjan suorittaneille. Koulutus antaa tarvittavat teoriatiedot liikennelentäjän lupakirjan (Airline Transport Pilot License - ATPL) suorittamiseksi sekä valmiudet toimia perämiehen tehtävissä kaupallisessa reittilentoliikenteessä. Teoriapohjaisen kurssin kesto on noin neljä kuukautta.

Lue lisätietoja

Muu Koulutus

Koulutusohjelmassamme on runsaasti myös muita kursseja, kuten HPA, CRM, Dangerous Goods, First Aid, FI refresher, NAT ja RNAV. Laaja osaaminen takaa erinomaisen tuloksen.

Lue lisätietoja