Salpauslento - SL Flight Training
Kouluttaudu helikopterilentäjäksi Kouluttaudu helikopterilentäjäksi Kouluttaudu helikopterilentäjäksi Kouluttaudu helikopterilentäjäksi

Kouluttaudu helikopterilentäjäksi

Suomen Ilmailuviranomainen Trafi on myöntänyt Salpauslento Oy:lle oikeuden kouluttaa Suomeen helikopteriliikennelentäjiä. Myönnetyt koulutusluvat antavat oikeuden myös vaativaan mittarilentokoulutukseen helikopterilla, Robinson R44 ja Eurocopter EC135 -helikopterien tyyppikoulutukseen sekä yksityislentäjän lupakirjakoulutukseen helikopterilla.

Eri kursseille on mahdollista hakeutua täysin ilman lentokokemusta, tai jo kokeneelle lentäjälle hyvitetään kurssin vaatimuksista jo olevan lentokokemuksen mukaisesti.

Lisätietoja eri kursseista saat seuraavilta sivuilta. Kerromme mielellämme lisätietoja!

Helikopteriansiolentäjä, CPL(H)

Salpauslennon helikopteriansiolentäjän koulutus pitää sisällään teoriaa 750 tuntia ja lentokoulutusta yhteensä 135 tuntia. Kokopäiväisenä opiskeluna kesto on noin 1,5 vuotta.

Lue lisätietoja

Helikopterimittarilentäjä, IR(H)

Kurssin jälkeen hakija saavuttaa kelpoisuuden lentää helikopterilla mittarilentosääntöjen mukaisesti 200 jalan ratkaisukorkeuteen saakka. Koulutus pitää sisällään teoriaa 150 tuntia ja lentokoulutusta yhteensä 55 tuntia.

Lue lisätietoja

Helikopteriyksityislentäjä, PPL(H)

Helikopteriyksityislentäjän, PPL(H), koulutus pitää sisällään teoriaa 110 tuntia ja lentokoulutusta yhteensä 45 tuntia Robinson R44 -helikopterilla. PPL(H)-lupakirjan haltijalla on oikeus toimia ilma-aluksen päällikkönä tai perämiehenä helikopterissa ilman korvausta muussa kuin kaupallisessa lentotoiminnassa koulutuksessa käytetyllä helikopterityypillä.

Lue lisätietoja

Robinson R44-helikopterin tyyppikoulutus

R44-helikopterin tyyppikoulutus pitää sisällään teoriaa 9 tuntia ja lentokoulutusta yhteensä 5 tuntia Robinson R44 -helikopterilla. Käytössämme on nykyaikainen lasiohjaamolla varustettu vuoden 2017 R44-kopteri.

Lue lisätietoja

Eurocopter EC135-helikopterin tyyppikoulutus

EC135-helikopterin tyyppikoulutus (ensimmäinen monimoottorinen helikopteri, mittarilentokelpuutuksen laajennus sisältyy) pitää sisällään teoriaa 55 tuntia ja lentokoulutusta yhteensä 17 tuntia EC135 -maakoulutuslaitteella ja EC135 -helikopterilla.

Lue lisätietoja

Helikopteriammattilentäjän työstä

Helikopterilentäjältä edellytetään hyvää yhteistoimintakykyä lentojen tilaajien, asiakkaiden ja muun miehistön kanssa. Suomessa suurin helikopteriammattilentäjien työllistäjä on lääkärihelikopteritoiminta.

Lue lisää

Hakeminen ja oppilasvalinnat

Hakukaavakkeen ja lisätietoja kaikille kursseille hakemisesta saat seuraavalta sivulta.

Lue lisää

Ota yhteyttä

SL Flight Training - Salpauslento Oy
Helsinki-Malmin lentoasema
00700 Helsinki

010 8322 300
info@salpauslento.fi