Salpauslento - SL Flight Training
Ammattilentäjän Opintolinja
Yksityislentäjä
Ansiolentäjä
Mittarilentokelpuutus
Liikennelentäjä
Muu Koulutus

Koulutus

Ammattilentäjän Opintolinja, AOL

Hakeminen ja oppilasvalinnat

Ammattilentäjän opintolinjalle hakeaksesi sinun tulee olla vähintään 18-vuotias. Varsinaista yläikärajaa ei ole, mutta uuden yli 35-vuotiaan liikennelentäjän työllistyminen alalla ei ole helppoa. Vaadittu koulutustaso on ylioppilastutkinto tai muu toisen asteen koulutus ja lisäksi riittävä englannin kielen taito.

Taloudellinen sijoitus koulutukseen on huomattava, joten on tärkeää varmistaa oppilaan edellytykset menestymiseen opiskelussa ja työllistymisessä. Haluamme olla mahdollisimman varmoja hakijan soveltuvuudesta alalle. Oppilasvalintamme perustuvat Vival Oy:n (ent. Työterveyslaitoksen henkilöarviointipalvelut) pitkäaikaiseen kokemukseen ammattiin soveltuvuuden arvioinnista. (www.vival.fi)

Oppilasvalinnat sisältävät neljä vaihetta:

Vaihe 1

Salpauslento ja Flybe Finland suorittavat yhteistyössä paperikarsinnan, jonka läpäisseet ilmoitetaan Työterveyslaitoksen soveltuvuusarviointiin.

Vaihe 2

Soveltuvuusarviointi kestää kaksi päivää, joiden aikana arvioidaan hakijan soveltuvuutta:

  • Lentäjän ammattiin (mm. yleinen omaksumiskyky, avaruudellinen hahmotus, tekniset taipumukset, työskentelyn tarkkuus, jne.) ja
  • Flybe Finlandin lentäjäkriteereihin.

Vaihe 3

Kaikki lentäjän ammattiin soveltuvat hakijat kutsutaan Salpauslennon haastatteluun. Hakijat jotka täyttävät myös Flybe Finlandin lentäjäkriteerit kutsutaan Flybe Finlandin kapteenihaastatteluun. Karsiutuneille hakijoille ilmoitetaan sähköpostitse.

Vaihe 4

Hyväksytyt hakijat ilmoitetaan Ilmailulääketieteen keskukseen lääkärintarkastukseen, jossa hakijan terveydentila tarkastetaan lääketieteellistä kelpoisuustodistusta (luokka 1) varten. Lääkärintarkastuksen kustannuksista vastaa hakija.

Kurssin suurin mahdollinen oppilasmäärä ilmoitetaan kotisivuilla jokaisen haun yhteydessä. Flybe Finlandin ja Salpauslennon haastattelujen perusteella tehdään lopulliset opiskelijavalinnat, minkä jälkeen hyväksytyt saavat opiskelupaikan koulutussopimuksen allekirjoitettuaan. Kurssipaikkojen loppuessa valitut oppilaat sijoitetaan etusijalla seuraavaksi alkavalle kurssille. Testaustulokset ovat voimassa kaksi vuotta sekä hyväksyttyjen että hylättyjen osalta.

Soveltuvuusarvioinnin hinta hakijalle on yhteensä 700e. Salpauslento ja Flybe Finland maksavat loput soveltuvuusarvioinnin kuluista. Mikäli hakijaa ei suositella jatkoon ensimmäisen testauspäivän jälkeen, palautetaan toisen päivän osuus (480e) hakijalle. Ammattilentäjän opintolinjan aloittaville hakijoille soveltuvuusarvioinnin kulut (700e) hyvitetään kokonaisuudessaan kurssihinnassa.

Hakemus Ammattilentäjän Opintolinjalle
Ammattilentäjän Opintolinja Ammattilentäjän Opintolinja Ammattilentäjän Opintolinja